Musicoloog

Patrick Sleutelstad Patrick Sleutelstad2

Als musicoloog verricht ik onderzoek, schrijf ik artikelen, geef ik lezingen en interviews voor diverse media. Ook maak ik oude gitaarmethoden/composities publiek toegankelijk.

Karagantcheff Project

Momenteel werk ik aan een project rond de vergeten Moldavische gitarist/componist Leonid Petrovich Karagantcheff (1910-1990). Ik heb zowel het muzikale archief als enkele instrumenten verkregen van de familie Karagantcheff. Het eindresultaat van  dit project is zowel een biografie als een cd met Russische gitaarcomposities gespeeld op Karagantcheff’s gitaar. Deze negentiende eeuwse gitaar is (als onderdeel van dit project) inmiddels gerestaureerd. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite www.karagantcheff.nl.

Herbert Ellis gitaarmethode

Een gezaghebbende gitaarmethode in Engeland aan het einde van de negentiende eeuw was de “Thorough School for the Guitar” van Herbert J. Ellis (1865-1903). Ik heb dit werk in een antiquariaat gevonden en gedigitaliseerd. Een artikel over deze methode is gepubliceerd op deze website. Het artikel is voorzien van videofragmenten waarin ik etudes uit het boek speel op een negentiende eeuwse gitaar.