Hanze Podcast

Ik heb alle luitmuziek in deze podcast verzorgd en zing ook in de begintune van de podcast.

Onderstaande tekst is afkomstig van De Hanze Podcast – Marketing Oost :

Vanaf 21 juni 2022

Foto: Astrid de Jong in Hanzestad Kampen


Een ‘korte cursus’ over de Hanzesteden. In podcastvorm. Verteld en gemaakt door radiomaakster Astrid de Jong, bekend als de Nachtzuster op NPO Radio1 en MAX. In vier podcast-afleveringen wordt verteld over vier thema’s binnen de Hanze: het ontstaan, de hoogtijdagen, de teloorgang en het heden. En dat allemaal aan de hand van interviews, geschiedenis, anekdotes en  grappige weetjes. Vanaf 21 juni is er elke week een nieuwe podcast te beluisteren onder de naam ‘De Hanze Podcast’ via de bekende podcastplatformen.


Handelssamenwerking

De Hanze. Een bekende term, maar wat houdt het eigenlijk in? Het was een gouden tijd voor het oosten van Nederland, lang voor het westen ging floreren. Eeuwenlang genoten steden voordelen van deze unieke handelssamenwerking, en nog steeds hebben we prachtige Hanzesteden, die vol trots hun indrukwekkende architectuur, en de pittoreske sfeer tentoonspreiden. Radiomaakster en Kampenaar Astrid de Jong duikt voor liefhebbers van Hanzesteden in de geschiedenis van Kampen en de steden in de ooit zo belangrijke regio. Wat maakt de Hanzesteden zo trots op hun rijke verleden? En hoe werken ze nu nog samen in Oost-Nederland en Duitsland?


De Hanze Podcast

Je hoort het in De Hanze Podcast. Een podcastserie van 4 delen, mede mogelijk gemaakt door het  INTERREG-project Grensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden. Elke podcast duurt zo’n 20 a 30 minuten, die elk een roemrucht deel van de geschiedenis van de Hanze beslaan. Specifiek de Hanze-samenwerking tussen de 14 steden die nu samenwerken in het grensoverschrijdende INTERREG project om de geschiedenis, cultuur en het gevoel van de Hanze levend te houden.

Vanaf 21 juni verschijnt er iedere dinsdag een aflevering op de bekende podcastplatformen, onder de naam De Hanze Podcast: Spotifylink naar de podcast.